Aankoop

De woningmarkt is op dit ogenblik erg onrustig. Daarnaast is het aantal koopwoningen fors afgenomen. Dat maakt gericht en adequaat zoeken naar een woning lastig. Als makelaar kunnen we u daarbij helpen door uit het totale aanbod van alle makelaars uitsluitend de woningen te filteren die overeenkomen met uw woonwensen/ profiel.

Ook begeleiden wij u van het eerste contact en het opstellen van het zoekprofiel tot en met de overdracht bij de notaris. Wij zullen u zonodig een bouwkundige keuring van de woning adviseren. Uiteindelijk is het onze taak ervoor te zorgen dat u tot een verantwoorde aankoop overgaat. Daar zijn al onze inspanningen dan ook op gericht.

Wat mag u van ons verwachten bij de aankoop van een woning?

Inventarisatie van uw wensen

Als u ons inschakelt voor bemiddeling bij de aankoop van een woning, informeren wij u uitgebreid over onze werkwijze en de Haarlemse woningmarkt. We vertellen u over de karakteristieke kenmerken van de diverse wijken, waaronder bijvoorbeeld de welstandsklasse, de bevolkingsgroep, openbaar vervoer, winkelcentra, uitgaansgelegenheden, scholen, uitvalswegen etc.

Zo ook informeren wij u over de verschillende woningtypen van de wijken en de hiermee gepaard gaande prijsklassen.

Vervolgens inventariseren wij uw wensen. We bekijken samen met u welk type woning u zoekt en of deze wel te vinden in de prijsklasse of wijk van uw voorkeur? Eventueel dragen wij u alternatieven aan, misschien in een wijk waar u zelf niet aan gedacht heeft.

Zoekprofiel opstellen

Wij stellen indien gewenst samen met u een zoekprofiel op. Aan de hand van deze gegevens maken wij een zoekersdossier aan in ons systeem. Zodra er woningen zijn die aan uw profiel voldoen word u per e-mail of indien gewenst telefonisch op de hoogte gebracht.

Wij houden zelf in de gaten of er particulier woningen worden aangeboden die voor u interessant zijn. Mogelijk voldoet een van de woningen in ons eigen aanbod aan uw wensen. Mocht dat laatste zo zijn, dan informeren wij u daar tijdig over.

Als u belangstelling heeft voor een woning uit ons eigen aanbod, verandert er voor u het een en ander. Op dat moment kunnen wij namelijk niet meer als uw makelaar optreden, omdat wij ook bemiddelen voor de verkopende partij. U kunt in dat geval een andere makelaar inschakelen om te bemiddelen bij de aankoop. Indien gewenst kunnen wij u doorverwijzen naar een gerenommeerde collega die werkt volgens een vergelijkbare dienstverlening.

Begeleiding bij bezichtigingen

Wilt u een woning bezichtigen, dan maken wij een afspraak voor u. Tijdens de bezichtiging kijkt onze makelaar naar de (on)volkomenheden van de woning. Hij of zij geeft informatie over de ligging, over mogelijke grondvervuiling, bestemmingsplannen en zijn mogelijkheden en onmogelijkheden, stadsvernieuwingsgebieden, indien van toepassing de voor- en nadelen van de VVE en nog vele andere zaken. Ook gaat hij of zij na of er kwalitatieve rechten of verplichtingen zijn, zoals een recht van overpad. Maar ook zaken als een niet-officiële achterom, illegaal- of niet gemeld bouwwerk, verkoop belemmerende bepalingen zullen onderzocht worden.

Na de bezichtiging neemt de makelaar de bevindingen met u door.

Bevalt de woning u, dan is het verstandig om snel te reageren en een passend bod uit te brengen.

Wij zullen vervolgens alles omtrent de woning tot in detail onderzoeken, zodat u tot een verantwoorde aankoop kunt overgaan.

Begeleiding bij de overdracht

 

Als de koop gesloten is, nemen wij uitgebreid de koopakte met u door. Vanzelfsprekend kunnen wij u deskundig laten adviseren over de hypotheekvormen en mogelijkheden door een erkend financieel adviseur.

Op de dag van de overdracht lopen we nog een keer gezamenlijk de woning door, om te kijken of de woning is afgeleverd zoals afgesproken. Ook controleren wij hier de meterstanden, echter, de aanvraag voor energie dient door uzelf te worden gedaan.  

Daarna vindt ondertekening plaats bij de notaris.

Nazorg

Vanzelfsprekend houdt onze dienstverlening niet op nadat we samen met u de notaris hebben bezocht en de eigendomsoverdracht een feit is. Wij willen graag van u weten hoe u onze dienstverlening heeft ervaren middels een door u in te vullen beoordeling op www.wieisdebestemakelaar.nl

u blijft altijd van harte welkom voor een kop koffie en vanzelfsprekend kunt u altijd en met iedere vraag vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wij staan u graag te woord.

In het aankoopschema (klik) vind u bovenstaande punten nogmaals schematisch weergegeven.

Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u andere vragen over onze dienstverlening bij het kopen van een woning?

 

Vult u dan vrijblijvend ons contactformulier in.